När AMD tidigare under året introducerade företagets nya processorserie Ryzen med Ryzen 7 1800X och 7 1700X kom dessa med en rad nyheter. En av dessa är en ny sockel i form av AM4, vilket även ledde till att nya moderkort krävdes från tillverkarna.

Asus har sedan tidigare lanserat ett flertal modeller för sockel AM4 och fortsätter nu utöka utbudet ytterligare med TUF B350M-Plus Gaming. Moderkortet använder formfaktorn Micro ATX och kommer bland annat utrustat med fyra primärminnesplatser med stöd för minnen som körs i upp till 3 200 MHz.

Utöver detta är moderkortet bestyckat med två PCI Express x16-platser, varav en är förstärkt med metall för att kunna hålla uppe tyngre grafikkortsmodeller. Sett till övriga anslutningar finns sex stycken SATA 6,0 Gbps samt en M.2 x4 för diverse lagringsenheter.

Modellen kommer även med två USB 2.0, fyra USB 3.1 Gen 1, två USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps), en DVI-D samt en HDMI på baksidan. Precis som övriga modeller i TUF-serien ligger fokus för B350M-Plus Gaming på hållbarhet, med kondensatorer som ska klara temperaturer upp till 125°C.

Asus TUF B350M-Plus Gaming lanseras senare under månaden med en rekommenderad prislapp på 1 049 kronor inklusive moms, tillsammans med en garantitid på tre år.