Playerunknown's Battlegrounds började sin bana som en spelarutvecklad modd till militärshootern Arma  3 och har sedan dess utvecklats till en egen speltitel. Spelet har sedan lanseringen via Steams Early Access-program sålts i cirka åtta miljoner exemplar och är idag ett av de mest spelade på plattformen.

Nu släpper både AMD och Nvidia en ny drivrutin för sina respektive grafikkort, där optimeringar för Playerunknown's Battlegrounds är en av nyheterna. För AMD-användare med ett Radeon RX Vega 64 utlovas upp till 18 procent bättre prestanda i spelet jämfört med tidigare drivrutiner.

I övrigt inkluderas även stöd och optimeringar för nyligen lanserade F1 2017 samt Destiny 2, vars betaperiod börjar senare under månaden. För Nvidia-användare uppdateras även stödet för fler än ett grafikkort i ett flertal speltitlar, bland annat Lawbreakers och Ark: Survival Evolved.

De nya drivrutinerna finns tillgängliga att ladda ned från AMD:s och Nvidias webbplats, alternativt genom respektive företags grafikkortsmjukvara.