När den senaste delen i Mass Effect-serien släpptes tidigare under året möttes den av blandad kritik. Försäljningsmässigt menar dock utgivaren EA att spelet varit lyckat, bland annat då det lyfts fram som en viktig del av företagets positiva resultat för det gångna kvartalet.

I en intervju med spelsajten Gamereactor berättar EA:s vice VD Patrick Söderlund att hans åsikt är att Mass Effect: Andromeda fick mer kritik än det förtjänade. Han erkänner att det finns saker som skulle kunna gjorts bättre, men menar att det som helhet är en upplevelse värd priset.

I usually don't do this, but this is one of those places where I feel like the game got criticised a little bit more than it deserved. I think the game is actually a great game. Yes, we have to acknowledge the fact that there were some things that maybe we could have done better, absolutely, but as a whole, if you go in and you buy the game today with everything that's in it today, I believe that that's a game worth buying, personally.

Han berättar även att det inte finns något som hindrar dem från att återvända till Mass Effect-universumet, då det fortfarande är en viktig spelserie för företaget och det har en stor skara fans. Dock är det viktigt att det i så fall görs på rätt sätt, med en spelupplevelse som känns relevant och erbjuder något nytt, menar Söderlund.

Mass Effect: Andromeda finns tillgängligt nu till PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One.