Intels åttonde generations Core-processorer ser ut att bli en salig blandning av arkitekturer, där de första avtäckta modellerna baseras kring en uppfräschad variant av "Kaby Lake" för bärbara datorer. Senare under hösten väntas den nya processorfamiljen introduceras för stationära datorer i form av "Coffee Lake", där det sedan länge ryktats om modeller med sex kärnor.

Nu har företaget publicerat bilder på produktkartongerna för de nya stationära Core i5- och Core i7-familjerna, vilka bekräftar sex processorkärnor för båda serierna. Som antytts i tidigare uppgifter begåvas Core i7-processorerna med flertrådstekniken Hyper Threading, vilket låter dessa exekvera upp till tolv trådar, medan funktionaliteten uteblir hos Core i5-modellerna.

I samma veva bekräftas ryktet att de sexkärniga processorerna kräver nya moderkort med de kommande styrkretserna i 300-serien. Detta innebär i praktiken att användare som uppgraderade till "Kaby Lake" och 200-seriens styrkretsar i årsskiftet nu står utan en klar uppgraderingsväg framöver.

Intels åttonde generations Core-processorer för stationära datorer väntas lanseras senare under hösten ihop med 300-seriens styrkretsar.