Tidigare i augusti lanserade AMD sin nya grafikarkitektur Vega med tillhörande modeller RX Vega 56 och Vega 64. Trots relativt bra prestanda kritiserades korten för höga ljudnivåer och hög strömförbrukning, något som många hoppas kunna förbättras med modeller från tredjepartstillverkare.

Nu tillkännager Asus en egen version av de två grafikkorten, vilka utrustas med företagets ROG Strix-kylare. För Vega 56 handlar det om ett grafikkort som liknar referensmodellen från AMD, med identiska klockfrekvenser samt strömförsörjning via två 8-pin PCI Express-kontakter.

Radeon RX Vega 64-modellen lanseras i två varianter, där den ena kommer med något uppskruvade klockfrekvenser. Asus har dock inte meddelat några exakta klockfrekvenser, men dessa ska enligt bolaget vara i närheten av den vattenkylda RX Vega 64-modellen från AMD.

Något exakt lanseringsdatum är ännu inte satt men Asus ROG Strix RX Vega 64 och RX Vega 56 väntas dyka upp i början av september. Vad priset för dessa blir är i dagsläget inte känt.