För cirka ett år sedan lanserade utvecklaren Hello Games sitt rymdäventyr No Man's Sky, ett spel som många på förhand hade höga förväntningar på. Vid lanseringen möttes det dock av ett svalt mottagande från spelare och kritiker, men har sedan dess fått ett flertal uppdateringar som åtgärdat många av de ursprungliga problemen.

I och med att No Man's Sky fyller ett år får det även en stor uppdatering, vilken blir version 1.3 i ordningen och får namnet Atlas Rises. En av de största nyheterna är vad som kallas för "Joint exploration", där upp till 16 spelare kan utforska världen tillsammans och kommunicera med varandra. Utvecklarna meddelar också att detta endast är det första steget mot ett mer fullfjädrat co-op-läge i spelet.

Hello Games talade innan lanseringen om att spelare skulle kunna möta varandra i No Man's Skys öppna värld, men detta var aldrig något som spelarna lyckades bekräfta. Utöver flerspelarläget skvallrar även ändringsloggen om nyheter såsom nya världar, portaler samt en helt ny handling med nya uppdrag.

Version 1.3 "Atlas Rises" finns tillgänglig att ladda ned nu och hela ändringsloggen finns att läsa på den officiella webbplatsen för spelet.