De nya produkterna från EK Water Blocks har haglat tätt under sommaren och arsenalen av vattenblock har utökats för både grafikkort och processorer. Tidigare under veckan nådde AMD:s bidrag till HEDT-segmentet marknaden, i form av Ryzen Threadripper. Fokus ligger på många kärnor och i kombination med höga TDP-värden och en massiv processorarea pressas många kylare till sina gränser.

EK Water Blocks underlättar processen för de som använder sig av vattenkylning i och med EK-Supremacy Evo avsedd för AMD Ryzen Threadripper, som täcker hela processorns yta. Under den integrerade värmespridaren sitter fyra Zeppelin-kretsar, som dels tillåter 32 kärnor och dels medför processorns osedvanligt stora dimensioner.

EK-Supremacy Evo har måtten 68 x 58 millimeter, precis som processorerna den ämnas för. Vattenblockets bas är tillverkad av nickelpläterad koppar, där överdelens material varierar med tre valbara utföranden. Samtliga modeller kommer med förinstallerad monteringsanordning som passar sockel TR4.

Vattenblocken kan förbokas via företagets webbplats och levereras den 18 augusti. De tre utföranden som finns tillgängliga har överdel i akryl, acetal eller nickel. Priset hamnar på motsvarande 650 kronor för de två förstnämnda medan den senare kostar närmare 850 kronor.