Tidigare under året anmälde antivirusföretaget Kaspersky Microsoft för konkurrensbrott. Anledningen var att de ansåg att Microsoft marknadsför sin egen antivirusmjukvara över konkurrenternas och medvetet gör det svårt för användarna att byta. Microsoft svarade kort därefter på klagomålet och menade att detta görs av kompatibilitetsskäl.

I ett inlägg på företagets webbplats meddelar Kaspersky att de drar tillbaka klagomålen mot Microsoft i EU. Detta då Microsoft lovat att göra ett flertal ändringar i och med den kommande Fall Creators Update.

En av de stora ändringarna Microsoft gör är att de låter antivirusmjukvaror visa sina egna notifikationer för att uppmärksamma användaren på att mjukvarans licens är på väg att gå ut. Till skillnad från tidigare kommer användaren heller inte kunna ignorera notifikationen, utan måste aktivt välja att förnya den nuvarande mjukvaran eller istället använda Windows Defender.

Microsoft kommer också arbeta närmare med utvecklare av antivirusmjukvaror för att ge dem bättre förutsättningar för att förbereda sig för Windows-uppdateringar. De kommer få mer tid på sig att testa mjukvaran i den nya versionen av Windows innan den släpps till konsumenter.