Sedan ett antal år tillbaka har strömningstjänsten Netflix och Disney haft ett avtal som innebär att filmer från de sistnämnda blir exklusivt tillgängliga att strömma på Netflix. Detta innefattar samtliga av företagets varumärken, med allt från Star Wars till Marvel.

I ett samtal med investerare meddelar nu Disney att de från och med år 2019 kommer erbjuda en egen strömningstjänst, där företagets filmer istället kommer finnas tillgängliga. Detta innebär att kommande filmer såsom Frozen 2 och Toy Story 4 inte kommer strömmas via Netflix.

När det kommer till Star Wars och Marvel meddelar Disney att det i dagsläget är oklart var dessa ska finnas tillgängliga. De bekräftar dock att TV-serier baserade på Marvels karaktärer, som Luke Cage och Daredevil, fortsättningsvis kommer att vara fortsatt exklusiva för Netflix.

Förutom filmer ska Disney även starta en strömningstjänst med dotterbolaget ESPN, vilken istället är fokuserade på sportevenemang av olika slag. Denna ska bli tillgänglig innan Disneys egen tjänst, med en planerad lansering i slutet av 2018.