Ända sedan slutet på 2016 har detaljerna kring den åttonde generationens Core-processor sakta sipprat ut på webben. Det handlar om tredje generationens 14-nanometersteknik med förbättrad energieffektivitet och högre klockfrekvenser, samt sexkärniga prestandamodeller för både stationära och bärbara enheter.

Nu avslöjar Intel i ett pressmeddelande att företaget ska visa processorserien den 21 augusti och en bild som släpps i samband med detta talar för att det handlar om ett tillkännagivande för bärbara datorer. Avtäckandet ska ske live via Facebook och nyfikna användare kan följa eventet på Intels webbplats.

Den nya processorfamiljen väntas göra störst avtryck inom just bärbara datorer, där Intel för första gången på länge ska skruva upp antalet kärnor i alla segment. Strömsnåla modeller för Ultrabook ska finnas med upp till fyra kärnor, samtidigt som prestandamodeller för exempelvis speldatorer kliver upp till sex stycken.

Intel avslutar med att enheter innehållandes Coffee Lake ska finnas tillgängliga i butik i god tid till julhandeln. För stationära datorer och sockel LGA 1151 väntas Coffee Lake nå ut i svenska butiker under årets fjärde kvartal, tillsammans med styrkretsen Z370.