Inledning

Det finns gott om dugliga 2 560 × 1 440-skärmar med IPS-teknik och 60 Hz-kapacitet. Skärmar med just den typen av panelegenskaper har funnits i många år och kan räknas som en pålitlig produktkategori där vi sällan ser dåliga skärmar.

2 560 × 1 440 pixlar och IPS-teknik kan därför klassas som ganska trygga köp. Men det är också en kategori skärmar som ofta är lika tråkiga som trygga. Likadana skärmar kommer år efter år.

dell_s2718d_produkt_ingang_1.jpg

Dell S2718D landar precis i det här skiktet och är faktiskt allt annat än tråkig. Skärmen specialiserar sig vid första anblick på en slimmad och minimalistisk design, det som ofta och ganska slarvigt benämns som en ”lifestyle”-produkt.

Under metallglansen finns dessutom överraskningar och nyheter. Som att Dell S2718D bjuder på en USB Type-C-anslutning där tanken är att matcha skärmen med din moderna bärbara dator. USB Type-C är en finess som fortfarande är väldigt ovanlig bland skärmar.

Fast det är via HDMI vi ser den kanske mest oväntade överraskningen. Skärmen hanterar HDR10-formatet och tar emot en 4K HDR-signal från exempelvis en UHD-Blu-rayspelare. S2718D är därmed den första datorskärmen med uttalat HDR-stöd som SweClockers lägger vantarna på.

Är du ute efter en mer traditionell allround-datorskärm med 2 560 × 1 440 pixlar, IPS-teknik på 60 Hz, Displayport-anslutning, samt då mildare prislapp? Förra årets modell Dell U2717D matchar den beskrivningen, då utan HDR-funktion och ingen USB Type- C. Dock kommer den med ett höj- och sänkbart stativ.