I och med lanseringen av Intels processorfamilj Kaby Lake tidigare under året introducerade företaget även nya modeller i Pentium-serien. En av de största nyheterna för dessa är att de kommer med stöd för tekniken Hyperthreading, något som tidigare varit exklusivt för dyrare modeller.

Via de kinesiska forumen NGA och PCEva hittar nu information om en processor ur Intels kommande Coffee Lake-familj ut på webben. Det handlar om Core i3-8300, vilken uppges bli den första Core i3-modellen som kommer med fyra kärnor och åtta trådar – dubbelt upp från tidigare Core 3-serier.

Enligt uppgifterna har den nya modellen en klockfrekvens på 4,0 GHz och jämfört med övriga Core i5- och Core i7-modeller saknar den Turbo Boost-funktionen. Mängden cacheminne och TDP-värdet är i dagsläget inte känt.

Intel Coffee Lake når enligt uppgift svenska butiker under årets fjärde kvartal och ackompanjeras av nya moderkort ur 300-serien. Dessa väntas bland annat utrustas med integrerat trådlöst nätverk, Bluetooth och stöd för USB 3.1 (10 Gbps).