Det finns skärmar och så finns det skärmar. Än så länge finns ingen som uppfyller vad som blivit något av en guldstandard för entusiaster – 4K UHD-upplösning med hög uppdateringsfrekvens och adaptiv bildsynkronisering samt HDR. En av de första modellerna att bocka av samtliga är Acer Predator X27, som var tänkt att släppas mot slutet av året.

Utan att gå in på närmare detalj avslöjar Acer America på Twitter att det inte blir någon 2017-lansering för Predator X27, utan att den släpps första kvartalet 2018 – sannolikt i samband med den årliga CES-mässan i januari. Någon anledning till senareläggningen framgår inte.

Acer Predator X27 har en upplösning på 3 840 × 2 160 pixlar (4K UHD) i 144 Hz, med en specificerad responstid på 4 millisekunder. Till detta hör stöd för Nvidias G-Sync för adaptiv bildsynkronisering och utökat dynamiskt omfång (HDR), med en maximal ljusstyrka på 1 000 cd/m2 genom 384 individuella ljuspunkter.

Vilken paneltyp det handlar om är inte känt, men med tanke på såväl responstid som den specificerade betraktningsvinkeln 178 grader handlar det sannolikt om en variant av VA eller IPS. Panelen har även kvantprickar (eng. quanum dot) för att ge högre kontrastförhållande och utökat färgdjup.

Acer stannar inte vid skyhöga specifikationer på bildsidan utan Predator X27 ska även komma utrustad med ögonspårning från Tobii. Tekniken är inte tänkt att ersätta varken mus eller tangentbord som inmatningsmetod, utan ska komplettera dessa för att ge en bättre upplevelse i spel.

Hur mycket Acer Predator X27 kommer kosta när den slutligen når handeln är ännu höljt i dunkel, men bedömare räknar med ett pris närmare 20 000 kronor.