Att hålla läckor i schack är en stor utmaning för alla branscher, vare sig det gäller mobiltelefoner, grafikkort eller nästa bilmodell. Förutom rena misstag i något av alla distributionsled slåss företag mot bland annat industrispionage och intrångsförsök, där resultatet allt som oftast blir bilder eller videoklipp på internet.

Samma sak gäller TV-nätverket HBO. Företaget utsattes för ett intrång tidigare i veckan, där bland annat en del material runt populära Game of Thrones plockades ut. Nu rapporterar Smartprix att mediajätten drabbats av ytterligare en läcka, den här gången via ett partnernätverk.

Det är fjärde avsnittet av Game of Thrones säsong 7 som letat sig ut på internet. Videofilen kommer från indiska HBO-partnern Star India, vilka lagrat materialet direkt nedladdningsbart i MP4-format. Innan företaget hann åtgärda problemet var skadan redan skedd, och avsnittet tillgängligt för vidare spridning. Det handlar dock enligt uppgift om en version i låg upplösning.

Det är inte första gången delar av Game of Thrones läcker i förtid. De fyra inledande avsnitten i säsong 5 landade på internet redan före premiären, även den gången i förhållandevis låg kvalitet.