AMD:s svar på Intels HEDT-plattform är på ingång i form av Ryzen Threadripper på sockel TR4, ackompanjerad av styrkretsen X399. Sockelbytet innebär dock en cirka dubbelt så stor kontaktyta för processorn, vilket medför en inkompatibilitet med äldre kylare.

Nu tillkännager AMD i ett officiellt blogginlägg att de kommer tillhandahålla en lista på kompatibla modeller till Threadripper, i syfte att förenkla bilden för konsumenter. Listan kommer att uppdateras kontinuerligt vartefter tillverkare uppdaterar existerande kylare för den nya sockeln och släpper nya varianter.

Noctua är ett av de företag som redan nu har tillkännagivit en trio reviderade modeller i väntan på lanseringen. Det framgår dock att ett monteringsfäste följer med varje Ryzen Threadripper, vilket möjliggör användningen av ett flertal existerande slutna vattenkylare på marknaden från dag ett.

AMD Ryzen Threadripper 1950X och 1920X väntas lanseras den 10:e augusti och finns tillgänglig att förboka idag hos svenska återförsäljare, med ett riktpris på 11 499 respektive 8 999 kronor.