AMD har precis lanserat processorfamiljen Ryzen Threadripper och nästa generations grafikkort i Radeon RX Vega-familjen, och på företagets årliga Capsaicin-event under teknikmässan Siggraph hyllades både produkterna i sig och de kreatörer som använder dem.

En av dessa kreatörer är Tim Sweeney från Epic Games som ligger bakom den klassiska och välanvända spelmotorn Unreal Engine. Raja Koduri, chef för AMD:s Radeon Technologies-division, bjöd upp Tim Sweeney på scen för att tala om de goda egenskaperna hos AMD:s nyligen lanserade produkter.

Som tack för hans många år av teknisk innovation inom spelutveckling fick han en specialutgåva av Radeon RX Vega Nano, ett grafikkort i Vega-familjen som inte har presenterats officiellt än. Kortet liknar föregående modell Radeon R9 Nano, som tillsammans med Radeon R9 Fury och R9 Fury X var först ut med första generationens HBM-grafikminne.

I och med att Nano-modellen av Radeon RX Vega har visats upp officiellt är det sannolikt en produkt som står redo i AMD:s kommande produktutbud, men detta kommer ske efter introduktionen av Radeon RX Vega 64 och Radeon RX Vega 56 som ska börja säljas i augusti.

Läs mer