AMD Radeon RX Vega för konsumenter närmar sig med stormsteg, och för några dagar sedan läckte vad som antas vara referenskylaren för kretsen. Strax innan lanseringen hittar nu ytterligare bilder från Videocardz ut, på vad som av allt att döma är officiellt bilder på bolagets kommande flaggskepp.

Utvändigt handlar det om en kylare som liknar föregående grafikkort baserade på Polaris i Radeon RX 400- och RX 500-serierna. Detta i form av en radialfläkt som blåser luften genom en aluminiumfläns för att sedan lämna kortet på baksidan, med logotypen för Radeon synlig på såväl fläkten som den bakre delen.

Den väntas få sällskap av ytterligare två andra varianter vid lansering, där sluten vattenkylning och en begränsad utgåva tros stå på agendan. I läckan får vi nu även en titt på den sällsyntare varianten, där loggan för Radeon Vega pryder framsidan ihop med ett yttre i borstat aluminium.

Den vattenkylda versionen lyser dock med sin frånvaro, varför dess existens förblir höljt i dunkel under ytterligare några dygn. Den officiella lanseringen av Radeon RX Vega ska äga rum under grafikkonferensen Siggraph, som pågår mellan den 30 juli och 3 augusti.

Läs mer