Speltest: Total War: Warhammer

Egenskap

Värde

Titel

Total War: Warhammer

Utvecklare

Creative Assembly

Genre

RTS

Lanseringsdatum

2016-05-24

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 3,0 GHz eller bättre

  • Radeon HD 5770, Geforce GTS 450

  • 3 GB RAM

Testinställningar

Fördefinerade "Ultra" (1920), Fördefinerade "Medium" (1280)

Turbaserade Total War har snart gått igenom all vår historias största tider och letar sig då vidare till alternativa epoker, bland annat Games Workshop-serien Warhammer. Erövra världen som bland annat Orc eller Alv genom krig och politik, för att inte bli besegrad av starkare raser och motståndare.

Vid låg upplösning är Total War: Warhammer klart mer beroende av högre klockfrekvenser snarare än myriader av trådar – något som syns tydligt i diagrammet. Av AMD:s Threadripper-modeller är det den billigare Ryzen TR 1920X som drar det längre strået och slår ner i mitten av tabellen, med flaggskeppet Ryzen TR 1950X en bit längre ner. Bäst resultat uppvisar den högt klockade Core i7-7700K

Med upplösningen uppvriden jämnar siffrorna ut sig i vanlig ordning. Både Ryzen TR 1950X och TR 1920X placerar sig här tätt ihop i mitten av tabellen, med siffror som utan problem tävlar med Intels Core i9-7900X. Vinsten plockas återigen av modeller med färre tillgängliga trådar men högre klockfrekvens ur kartong.