Microsofts uppgraderade version av spelkonsolen Xbox One gick länge under projektnamnet Scorpio, men fick sitt slutgiltiga produktnamn Xbox One X tidigare i vår i samband med att konsolens specifikationer, pris och lanseringsdatum avslöjades. Trots avslöjat lanseringsdatum har konsolen inte kunnat förbokas, något som det snart ska bli ändring på.

Xbox-divisionens chef Phil Spencer svarade nyligen på en serie frågor på Twitter, och en av dessa frågor berörde just när det blir möjligt att förboka Xbox One X. Svaret blev att planen är satt i sten och att förbokningar ska bli tillgänglig inom kort.

Our plan is set for this. All approvals are done so now just landing the announce with all the info, won’t be too much longer.

Xbox One X bygger på samma grundläggande teknik från AMD som används i dagens Xbox One- och Xbox One S-modeller. Det innebär åtta processorkärnor baserade på Jaguar-arkitekturen som körs i högre hastighet än motsvarigheterna i grundmodellen. Mängden primärminne har också ökat från 8 GB DDR3 i grundmodellen till 12 GB GDDR5 i Xbox One X.

Grafikdelen är en uppgraderad krets baserad på Polaris-arkitekturen med väsentligt förbättrad prestanda, något som ska göra konsolen 4K-kapabel. Grafikdelen är kompatibel med motsvarigheten i grundmodellerna och profiler för olika speltitlar ska kunna ge förbättrad visuell kvalitet och bilduppdatering även för spel som inte optimerats för Xbox One X.

Angiven prislapp är 499 dollar, vilket väntas motsvara ett pris på uppemot 6 000 kronor när den blir tillgänglig för förbokning på den svenska marknaden.