AMD är i full fart med lanseringen av nya processorer och en av de väntade tillskotten i Ryzen-familjen är Threadripper, som ska utgöra AMD:s motsvarighet till Intels HEDT-plattform. Det handlar om upp till 16 kärnor och 32 trådar för toppmodellen på en ny sockel vid namn TR4 ihop med styrkretsen X399.

Då detta innebär inkompatibilitet med äldre kylare och en relativt hög TDP, kan AMD komma att sälja Threadripper med en medföljande sluten vattenkylare enligt japanska Hermitage Akihabara. Uppgifterna baseras på butikslistningar av processorerna där en vattenkylare har funnits med på bild.

Det vore i så fall inte första gången som AMD skickar med vattenkylare till sina processorer, där toppmodellerna av Bulldozer fick samma behandling. Det är dock oklart om Threadripper kommer att säljas till lägre priser utan medföljande vattenkylning, då till exempel Noctua har tillkännagivit nya kylare för sockeln.

AMD Ryzen Threadripper 1920X och 1950X väntas lanseras någon gång i början av Augusti till ett pris motsvarande cirka 8 300 respektive 10 500 kronor inklusive moms.