Wooting One

Wooting_one-1.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Wooting

Modell

One Premium

Brytare

Adomax Flaretech

Anslutningar

1 st. USB 2.0

Dimensioner (BxHxD)

365 x 159 x 23 mm

Vikt (utan kabel)

758 gram

Pris

TBA

Trots en väldigt lyckad Kickstarter-kampanj är Wooting fortfarande ett relativt okänt märke på tangentbordsmarknaden, som är mest bekant hos entusiasterna inom ämnet. Bolaget i sig är i dagsläget väldigt litet det också med bara tre personer som arbetar för fullt för att slutföra produkten.

Wooting_one-3.jpg

Konstruktionen består av en bastant plastbas. Sett till ovansidan handlar det om en metalltopp vilken Flaretech-brytarna fäster vid. Toppen är även utbytbar och medföljer en i borstad aluminium med Premium-paketet. I framtiden ska det finnas ytterligare färgalternativ tillgängliga.

Första modellen som lanseras finns enbart i formatet tenkeyless, vilket innebär att den saknar numeriska knappsatsen på högersidan. Beroende på hur bra Wooting One säljer så kommer bolaget kika på en fullstor modell senare, något som undertecknad ser fram emot.

Wooting_one-4.jpg
Wooting_one-17.jpg

Undersidan av tangentbordet är relativt enkelt med två stödben för att få en mer ergonomisk vinkel vid användning. Utöver det hittas även micro-USB-porten för anslutningskabeln, samt kabelrännor med tre utgångspunkter för extra valmöjlighet.

Wooting_one-6.jpg
Wooting_one-7.jpg

Som tidigare nämnt används optiska brytarna Flaretech från bolaget Adomax, och använder sig av samma stamform som Cherry MX-brytarna vilka då är kompatibla med många tredje parts tangenter (eng. Keycaps). Eftersom brytarna inte kräver några kontaktpunkter går det även att byta ut dessa mot en annan typ. I Premium-paketet med följer två sorters brytare, röda samt blåa-brytare. Den totala färdlängden på brytarna är 4 millimeter, där den blåa typen har ett klick vid 1,8 millimeter.

Wooting_switches-2.jpg
Wooting_switches-3.jpg

Insidan av den röda modellen av Flaretech-brytaren påminner relativt mycket om traditionella Cherry MX-brytaren, där största skillnaden är avsaknaden av kontaktpunkterna vilka är onödiga i dessa brytare. Istället hittas en pinne av plast som är till för att fokusera ljuset mot tangenten, vilken ger högre precision.

Wooting_switches-4.jpg
Wooting_switches-5.jpg

Rent konstruktionsmässigt är den blåa brytaren densamma som röda modellen, som däremot har blivit utrustad med en metallbygel samt ett extra tillägg på MX-stammen. Detta möjliggör det välkända klicket som blåa brytare utmärker sig för.

Wooting_one-14.jpg

Medföljande i lådan är USB-kabel för att koppla in tangentbordet, ett verktyg för att lossa både tangent och brytare samt fyra brytare av båda tillgängliga sorter. Den uppmärksamma läsaren märker även en liten plast del i högra hörnet, vilken innehåller ett par extra skruvar för topplocket skulle någon försvinna.

Wooting_one-13.jpg

USB-kabeln är som tidigare nämnt borttagbar, och kopplas in enkelt i Micro-USB-porten på tangentbordets undersida. Kabel har en längd på 1,8 meter och är relativt styv, men samtidigt enkel att forma efter eget behov.

Wooting_one-10.jpg

Sist men inte minst medföljer det en snabbstartsguide och språkguide, samt ett vykort som en rolig extra detalj. För Premium-paketet medföljer även en påse innehållande en hel uppsättning brytare av den blåa typen, för den föredrar klickiga brytare.