För mer än 30 år sedan introducerade tillverkaren IBM tangentbordet Model F. Sedan dess har modellen uppnått viss kultstatus bland entusiaster och anses bland många, tillsammans med Model M, vara ett av de bästa tangentborden som någonsin tillverkats.

Dessa återupplivas nu och blir återigen tillgängliga för försäljning, dock inte av IBM själva. Istället är det datorentusiasten "Ellipse", som under de senaste tre åren har arbetat med att återintroducera tangentbordet på marknaden i form av ett nästintill identiskt tangentbord, dock utan IBM:s logotyp.

Det handlar om fyra stycken modeller, i både fullstora samt mindre utförande som saknar de extra knapparna på tangentbordets högra sida. Samtliga modeller använder också så kallade fjäderbrytare (eng. buckling spring) och är precis som originalet helt tillverkat i metall.

De nya IBM Model F finns att beställa via Model F Keyboards webbutik, dock endast under en begränsad tid. Priset ligger på motsvarande 3 400 kronor inklusive moms för den billigaste konfigurationen.