Kort efter lanseringen av Creators Update till Windows 10 i mars, meddelade Microsoft att Windows 10 kan väntas få ungefär en större uppdatering i halvåret. Nästa uppdatering får namnet Fall Creators Update och introducerar en rad nya funktioner.

En av de stora paradnumren som visades upp var ett nytt steg för Windows 10 som kallas för "Timeline", och som ämnar att binda ihop flera olika enheter över Android, Ios och Windows. Detta genom att bland annat möjliggöra enkel kopiering av sessioner via Cortana och enkel delning av filer mellan enheter via Onedrive.

Nu har Microsofts Joe Belfiore officiellt gått ut på Twitter med att funktionen ej kommer att lanseras i och med Fall Creators Update. Han lägger dock också till att Microsoft aldrig lovade funktionen redan i Fall Creators Update. Istället väntas den först i "Insider Builds" för användare som registrerat sig för "Windows Insider Program", kort efter lanseringen av Fall Creators Update.

Nästa stora uppdatering Fall Creators Update väntas lanseras någon gång i september. Timeline dyker därmed upp i en skarp version i och med nästa stora uppdatering av Windows 10, som väntas äga rum i mars 2018.