Microsoft Windows 10 lanserades för snart två år sedan i form av version 1507, och sedan dess har flera stora uppdateringar släppts till operativsystemet. Alla användare har dock inte uppdaterat från den allra första versionen, vilket medför en säkerhetsrisk. Detta då den slutade få säkerhetsuppdateringar den 9 maj i år.

Microsoft ska därför börja skicka ut notifikationer till användare av den snart två år gamla versionen, för att varna om den säkerhetsrisk som det medför att inte längre få säkerhetsuppdateringar. Microsoft slår dessutom ett slag för att deras senaste version Creators Update är den säkraste versionen av Windows hittills.

The most secure Windows device today is an updated one: running both the most recent feature update – the Windows 10 Creators Update – and the most recent monthly quality update.

Det här är ännu ett steg till att få så många användare som möjligt att uppgradera Windows 10 från äldre versioner. I slutet av maj hade endast 15,2 procent av användarna i USA uppdaterat till Creators Update..