Kort efter att Gamestop-chefer stärkte uppgifterna om en SNES Classic Edition kom tillkännagivandet från Nintendo som en blixt från klar himmel. Det handlar även denna gång om en krympt version med förinstallerade spel, ett av dessa är aldrig tidigare lanserade Star Fox 2.

Efter att många blivit brända efter att inte ha fått chansen att köpa föregångaren NES Classic Edition skyndade många med förbeställningar. I ett uttalande till spelsajten Kotaku meddelar Nintendo att de inte kommenterar några volymer för SNES Classic Edition, men att det blir avsevärt fler enheter än tidigare.

Nintendo utvecklar dock med att de kommer fortsätta leverera enheter efter att SNES Classic Edition lanseras den 29 september, fram till slutet av år 2017. Huruvida leveranserna är tänkta att fortsätta eller upphöra med start år 2018 vill bolaget i dagsläget inte kommentera.

Samtidigt meddelar speljätten att produkter som SNES Classic Edition inte ligger i fokus utan är ett "särskilt erkännande" till bolagets trogna kundbas. Fokus ligger inte helt oväntat på nylanserade Switch, men även 3DS-familjen av enheter som i dagsläget har en användarbas på 63 miljoner användare.