Sammanfattning och slutsats

Cryorig må vara rätt unga på marknaden men de vet vad de gör – för det mesta.

Med det syftar jag på att monteringsanordningen inte riktigt inger den känsla som jag förväntar sig från en kylare i denna prisklassen. När jag testade kylaren hade jag priset från föregående Cryorig H7 på 399 kr i huvudet. Jag satte nästan kaffet i halsen när jag såg att priset var 699 kr för denna upphottade modellen.

Prestandan för kylaren befinner sig vart en användare kan förvänta sig föregående H7 ska befinna sig och slåss i den hårda prispunkten strax under 400 kr. För en kylare närmre 700 kr är dock prestandan lite i underkant, samtidigt får köparen mervärde i form av ett litet fysiskt avtryck och belysning.

Men vem är då användaren och köparen till en produkt som denna? Jag ser ett chassi i härdat glas, RGG-belysning både i chassi och på komponenterna. Åh, 2017, jag hade så höga förväntningar men RGB-belysning är som en gadd i sidan på mig.

Letar du efter nästa RGB-pryl och en riktigt kompakt kylare med en 120 mm-fläkt kan H7 Quad Lumi vara något för dig. På grund av den ömtåliga monteringsanordningen och den höga prislappen mot kylförmågan plockar den dessvärre inte en rekommendation från mig.

IMG_20170612_213718_DRO.jpg

Fördelar

  • Förhålladevis tyst under last

  • RGB-belysning tagen till nästa nivå

Nackdelar

  • Prislappen

  • Kylförmåga under förväntan relativt till prislappen

  • Ömtålig monteringsanordning

Pris vid publicering: 699 kr inklusive moms.