Sedan en tid tillbaka är det möjligt för Xbox One-spelare att köra äldre Xbox 360-spel på konsolen genom emulering. Microsoft har successivt utökat stödet med fler speltitlar och under årets E3-mässa tillkännagav företaget att det framöver även blir möjligt att emulera spel från föregångaren Xbox.

Detta är exklusivt för konsol, men i en intervju med PC Gamer berättar Xbox-chefen Phil Spencer att han även vill ta funktionen till PC i framtiden. Enligt Spencer är Xbox lättare att emulera än Xbox 360 då den använder en x86-krets, men det finns fortfarande vissa hinder för att göra emulering möjlig på PC.

Spencer berättar även om planer på att ta Xbox Game Pass till Windows 10. Det är företagets prenumerationstjänst, där spelare för en fast summa varje månad får tillgång till ett hundratal spel från både Xbox One- och Xbox 360-generationen.

Innan detta kan ske menar han dock att företaget måste bygga upp ett mer gediget bibliotek av speltitlar vilket möjligen även inkluderar äldre PC-spel. Någon antydan om när dessa tjänster kommer till PC ges dock inte, men Spencer hoppas kunna berätta mer om dem framöver.