Sedan början av året har japanska Toshiba försökt sälja en del av sin minnesverksamhet, något som företaget tvingats till för att undvika en ekonomisk kris. Ett flertal intressenter har nämnts som delaktiga i budgivningen, bland annat SK Hynix, Foxconn och Western Digital.

I en intervju med nyhetsbyrån Reuters berättar Foxconns grundare och VD Terry Gou att de gått ihop med Apple, Dell och Kingston för att lägga bud på minnesverksamheten. Även Google, Microsoft, Amazon och Cisco nämns som potentiella tillägg till gruppen, men dessa har ännu inte anslutit sig.

Den japanska regeringen har tidigare meddelat att de inte kommer tillåta en affär som innebär en risk för att tekniken flyttar utanför landets gränser. På grund av detta, tillsammans med Foxconns starka band till Kina, kommer företaget vid en affär inte äga mer än 40 procent av aktierna i minnestillverkningsverksamheten.

Gruppen ska enligt Gou ha lagt ett bud, men exakt vilken summa det rör sig om vill han inte avslöja. Han menar dock att det rör sig om ett bud i samma klass som övriga intressenter och Toshiba själva har värderat verksamheten till 18 miljarder USD, motsvarande cirka 156 miljarder kronor.