För nio år sedan tillkännagav Ubisoft och spelutvecklaren Michel Ancel att kultförklarade Beyond Good & Evil får en uppföljare. Sedan dess har det dock varit tyst kring speltiteln och det är först på senare tid utvecklaren på allvar börjat tala om uppföljaren.

Under Ubisofts presskonferens på årets E3-mässa visades dock något oväntat en första trailer för spelet. Ingen gameplay visas, utan det handlar istället om en förrenderad filmsekvens på cirka fyra mintuer med flera välbekanta ansikten. Spelet blir en så kallad prequel till föregångaren och utspelar sig i ett solsystem med namnet System 3.

Spelaren kommer kunna utforska detta antingen själv eller tillsammans med andra och resa till olika planeter. Ubisoft själva beskriver världen som en stor och sömlös onlinevärld, vilket talar för en online-del utöver kampanjen.

Följ FZ:s rapportering från E3 2017

Beyond Good & Evil 2 har ännu inte fått något lanseringsdatum och det är ännu inte känt vilka plattformar spelet släpps till. Utvecklaren meddelar att de kommer ha en testperiod där spelarna kan hjälpa till att utforma spelet och ansökningarna för denna öppnar inom en snar framtid via spelets webbplats.