Sammanfattning

Trots framgången på tangentbordsmarknaden har Corsair inte lyckats slå sig in på marknaden för spelmöss med tidigare pekdon. För att sticka ut ur mängden har bolaget ofta en mer vågad utformning på spelmössen, vilken har visat sig vara något obekväm att använda under längre spelsessioner.

Corsair_Glaive-21.jpg

Med Corsair Glaive RGB tar de tagit ett halvt kliv tillbaka och väljer en relativt säker form för den senaste skapelsen. Personligen hamnar pekdonet utmärkt i handen där valet av sidopaneler inför ytterligare möjligheter för olika preferenser. Något som satt mindre bra var sidoknapparna, vilka var placerade lite för långt in i huvudkonstruktionen och har en svampig känsla vid nedtryck.

Dock finns några frågetecken runt musen där det första är valet av material. Glaive RGB kommer som tidigare nämnt i två olika utföranden, en i plast samt en i aluminium. Den stora skillnaden mellan dessa är ramen i framkant, vilken är i färgen silver på aluminium-varianten.

Ramen ger ingen högre kvalitetskänsla eller högre stabilitet men höjer vikten med cirka 10 gram. För att göra allt lite värre går båda under samma namn, med samma pris, där användaren måste hålla ett öga på färgvalet i butik.

Frågetecken finns även runt sensorn som ger ytterst oväntade resultat vid testerna. Trots att den är baserad på PMW 3360 klarar den inte riktigt av samma nivåer som originalet sett till hastighet. Med det sagt har det aldrig varit något problem under spelsessionerna, där musen har fungerat utan några bekymmer.

Sammanfattningsvis är Corsair Glaive RGB en bekväm spelmus med goda möjligheter att forma den efter egna behov, både fysiskt och via den kraftfulla mjukvaran CUE. Det som drar ned betyget är förvirringen runt färg och material, samt tvivelaktig prestanda från den optiska sensorn. Med det sagt är det fortfarande en bra spelmus och bör tas med i räkningen vid köp av nytt pekdon.

Corsair Glaive RGB är en ergonomisk spelmus med möjlighet att byta sidopanel.

Fördelar

  • Kraftfull mjukvara

  • Ergonomisk form

  • Bra byggkvalitet

  • Kort Lift-off

Nackdelar

  • Tvivelaktig prestanda i sensorn.

  • Förvirring runt färg och material

  • Högt pris

Cirkapris vid publicering: 750 Kronor
Lägsta pris: