Invändigt

Corsair_Glaive-15.jpg

Givetvis tar redaktionen en titt på insidan av Glaive RGB för att se vad som döljer sig på insidan. Efter att ha letat rätt på skruvmejseln fortsätter jakten på skruvarna på musen. Under de två större gliddynorna gömmer sig de fyra skruvarna som håller fast konstruktionen

Corsair_Glaive_RGB_inside-1.jpg
Corsair_Glaive_RGB_inside-2.jpg
Corsair_Glaive_RGB_inside-5.jpg
Corsair_Glaive_RGB_inside-4.jpg

Med det övre plasthöljet borttaget hittas den dubbla uppsättningen av kretskort, där den övre huserar brytare för båda sidoknapparna samt DPI-knappen. För den sistnämnda handlar det om en brytare från beprövade Kailh, medan sidoknapparna är från okänt bolag.

Corsair_Glaive_RGB_inside-7.jpg

För höger- och vänsterknapp har Corsair valt brytare från Omron som har beteckningen D2FC-F-K(50M). Som namnet avslöjar är dessa certifierade upp till 50 miljoner klicktryck, och är en ny modell från bolaget.

Corsair_Glaive_RGB_inside-3.jpg

Vidare till rullhjulet är den av mekanisk typ från TTC med totalt 24 steg för ett helt varv. Varje steg har ett markant hack och läses av korrekt utan några problem under testperioden.

Corsair_Glaive_RGB_inside-8.jpg

I mitten av det nedre kretskortet sitter den optiska sensorn Pixart PMW 3367, vilken är en vidareutveckling av omtyckta PMW 3360 som är framtagen ihop med Corsair. Tätt intill sitter mikrokontrollern från tillverkaren NXP.

Corsair_Glaive_RGB_inside-6.jpg

För att kunna byta sidopaneler på ett enkelt och smidigt vis har Corsair monterat två starka magneter på insidan av musen, vilka olyckligtvis även kan få grepp om skruvarna vid nedmontering. Nämnvärt är att magneterna är borttagbara utan några större ingrepp, om så önskas.

Corsair_Glaive_RGB_inside-10.jpg

Med alla komponenter och kretskort borttagna, bortsett från ett envist kort, blottas hela plastkonstruktionen. Trots att hela pekdonet är i delar är respektive del fortfarande stabil, vilken tyder på hög byggkvalitet.

Corsair_Glaive_RGB_inside-11.jpg

Med allt på plats igen är gliddynorna relativt oskadda, något som ofta är ett problem vid isärplockning av pekdon. Med det sagt är det inte rekommenderat att göra flera gånger utan att ha nya dynor tillhands.