Utvändigt

Corsair_Glaive-2.jpg

Egenskaper

Värde

Tillverkare

Corsair

Modell

Glaive RGB

Mått

122 x 70 x 47 mm

Vikt (plast, utan kabel)

116 g

Vikt (aluminium, utan kabel)

126 g

Knappar

6 Stycken

Brytare

Omron

Sensor

Pixart PMW 3367

Känslighet

100 - 16 000 DPI

Uppdateringsfrekvens

1 000 Hz

Corsair Glaive RGB skiljer sig från tidigare produkter ur bolagets sortiment i och med en mer traditionell formgivning. Utrustad med en högpresterande optisk sensor hoppas företaget kunna utmana tungviktarna inom spelmöss.

Corsair_Glaive-6.jpg
Corsair_Glaive-7.jpg
Corsair_Glaive-8.jpg

Glaive RGB tillhör den större storleksklassen för högerhänta användare. Modellen finns i plast- och aluminiumchassi, vilken innebär en viktskillnad på 10 gram. Gemensamt för båda modellerna är sidopaneler samt toppanel i plast.

Corsair_Glaive-11.jpg
Corsair_Glaive-12.jpg
Corsair_Glaive-13.jpg
Corsair_Glaive-14.jpg

En av höjdpunkterna med Glaive RGB är den utbytbara panelen på vänstersidan, där tre olika paneler medföljer i paketet. Den första är den minsta panelen som även är utan en greppvänlig yta, följt av en något större med gummerad yta för bättre grepp. Sist men inte minst är den största panelen men ett ordentligt stöd för tummen, för den som vill ha slagskeppskänslan.

Corsair_Glaive-20.jpg
Corsair_Glaive-21.jpg

Högersidan av musen består av en gummerad yta, likt den som finns på två av sidopanelerna, för ökad greppnivå och då mindre ansträngning när musen ska lyftas. Rullhjulet har tydliga texturer för bättre greppnivå, med totalt 24 steg.

Glaive_RGB_Lighting-1.jpg
Glaive_RGB_Lighting-2.jpg
Glaive_RGB_Lighting-3.jpg
Glaive_RGB_Lighting-4.jpg

Som namnet avslöjar har musen RGB-belysning i fyra olika zoner. Mest tydliga är logotypen i bakkant samt ljuslisten på vänstra sidan. Ytterligare RGB-zoner är på högersidan vid greppet och längst fram på musen. Samtliga zoner kan justeras via mjukvaran CUE.

Corsair_Glaive-15.jpg

Likt många andra aktörer har Corsair utrustat Glaive RGB med en egendesignad optisk sensor ihop med Pixart, vilken går under namnet PMW 3367. Sensorn är en vidareutveckling på populära Pixart PMW 3360, men det är dock oklart vad som skiljer sensorerna åt.

Corsair_Glaive-28.jpg
Corsair_Glaive-29.jpg
Corsair_Glaive-30.jpg
Corsair_Glaive-31.jpg
Corsair_Glaive-32.jpg
Corsair_Glaive-33.jpg

Som tidigare nämnt tillhör Glaive RGB den större storleksklassen och passar sig bäst för stora till mellanstora händer. Undertecknad använder vanligtvis palm grip, vilket fungerar utmärkt med pekdonet. Övriga grepptyper är inga problem heller, dock något obekvämt för undertecknad som inte är van vid sådana grepp.

Corsair_Glaive-17.jpg
Corsair_Glaive-22.jpg

Ställt mot Steelseries Rival 700 och Zowie EC1-A är det inte någon större skillnad på längden för Corsair Glaive RGB. Sett till bredden är det en annan historia, där testobjektet i standardutförandet bygger på något mer ställt mot de andra två då panelen med tumstödet bygger på ytterligare på bredden.

Corsair_Glaive-23.jpg
Corsair_Glaive-34.jpg

Slutligen har den fastlödda kabeln en längd på 1,8 meter, med Corsairs bekanta USB-kontakt i andra änden. Kabeln är något styv vilket kan bli irriterande i vissa fall, men är samtidigt relativt lätt att forma för egna behov. Med i kartongen finns även en snabbstartsguide samt informationsblad för garanti.