Tangentbordsentusiasten har troligen inte missat Wooting One, vilken med hjälp av optiska brytare kan ge analog inmatning. Brytaren som används är av mekanisk typ från företaget Flaretech, vilka under Computex 2017 visar en modell i låg profil med liknande analoga möjligheter.

Brytaren går under namnet Prism Slim och aktiveras av ljus istället för traditionella metall. Längst ned sitter en IR-diod vilken lyser rakt upp och vinklas 90 grader av en spegel. När tangenten trycks ned följer en lins med som vinklar ljuset återigen, nu på sensorn som aktiverar slaget. Ju längre ned tangenten kommer, desto mer ljus når sensorn som då kan styra analoga inmatningen.

I första hand är brytaren tänkt att hamna i bärbara datorer, men väntas även dyka upp i dedikerade tangentbord för stationärt bruk. På plats finns en prototyp från Adomax, vilka även delade bås med Wooting som i framtiden planerar en modell med Flaretech Prism Slim.

När Flaretech Prism Slim dyker upp i enskilda modeller är ännu oklart. Brytaren i sig är enligt utsago klar för produktion och implementation i diverse tangentbord.