Svenska företaget Tobii har länge utvecklat teknik för ögonspårning, något som bland annat använts till att styra interaktion med datorn via ögonspårning. Tidigare har tekniken även demonstrerats tillsammans med VR-headset, och nu presenterar Tobii en officiell lösning baserad på HTC Vive.

Det som nu presenteras är ett utvecklarpaket kallat VR4 for Vive Kit där Tobiis teknik för ögonspårning har integrerats i ett HTC Vive, en mer integrerad variant av de prototyplösningar som SweClockers testat sedan tidigare. Utvecklarpaketet är tänkt att ge utvecklare möjligheten att integrera stöd för ögonspårning i VR-spel i väntan på att den kommersiella versionen av VR-lösningen når marknaden.

Hårdvaran består dels av ett HTC Vive-headset och en variant av Tobiis ögonspårning som anpassats för virtuell verklighet, kallad Tobii VR4. Headsetet och utvecklingspaketet VR4 for Vive Kit ska bli tillgängliga för utvecklare under juni 2017. När en kommersiell version av lösningen kan väntas bli tillgänglig i butik avslöjas inte.