SweClockers har tidigare testat Logitech MX Master, en trådlös mus riktad mot kontor och produktivitet som belönades med utmärkelsen Utmärkt. Logitech presenterar nu uppföljaren MX Master 2S samt en kompanjon vid namn MX Anywhere 2S.

Designen av MX Master 2S ser mer eller mindre identisk ut med föregångaren, men på insidan har det hänt en del. Båda mössen har utrustats med en sensor som använder något som kallas Darkfield High Precision, en teknik för spårning som ska göra det möjligt att använda mössen på besvärliga underlag som glas.

Sensorn är nu bestyckad med en upplösning på 4 000 DPI, en markant ökning från föregångarens 1 600 DPI. Även batteriets kapacitet har förbättrats och uppge räcka i upp till 70 dagar på en laddning. Den stora skillnaden mellan Master 2S och Anywhere 2S är att den sistnämnda har en mer kompakt design och är därför bättre lämpad för användning på resande fot.

I samband med de två mössen presenterar Logitech även mjukvaran Flow som ska göra det möjligt att enklare ansluta en Master 2S eller Anywhere 2S till olika datorer. Upp till tre datorer stöds och via Flow-mjukvaran behöver mössen inte anslutas manuellt till datorn. Flow ska även låta användaren kopiera och klistra in innehåll mellan olika datorer, något som även ska fungera mellan Windows och Mac.

Något konkret lanseringsdatum hos återförsäljare har inte presenterats men båda mössen ska bli tillgängliga inom kort. Båda modellerna går dock att beställa på Logitechs officiella webbutik. Priset för MX Master 2S blir 1 199 kronor och priset för MX Anywhere 2S blir 999 kronor.