Inledning

Jag minns när jag köpte min första platta TV. En no-name HD Ready TV på oändliga 30 tum. Jämfört med den tjocka 28-tums CRT-TV:n vi hade innan så var det en uppenbarelse med en platt-TV. Jag har faktiskt kvar den TV:n i ungarnas rum i vårt hus på Gotland. Jag kom att tänka på den TV:n när jag fick paketet från Philips med deras senaste 40 tums 4K-skärm, BDM4037W.

Tanken att ställa en 40-tums skärm på skrivbordet någon meter från ens ansikte kanske låter galen, men efter ett par veckors testande så inser jag att storleken verkligen spelar roll.

Innan testet går vidare så rekommenderar jag er att ta upp Thomas Ytterbergs utmärkta guide till skärmar. Jag vet också att Thomas har en "riktig" recension av denna skärm på gång, så ni som ser fram emot en diskussion om pixlarnas mentala status kommer snart få hans professionella uppfattning om hur denna skärm är.

Jag testar skärmen utifrån mina behov och fokus, vilka är jobb, konsolspel och PC-spel i den ordningen.

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Philips. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.