Under den gångna veckan har ett flertal tillverkare visat nya moderkort, då både AMD och Intel lanserar nya processorfamiljer inom de kommande månaderna. Från Intels sida handlar det om Kaby Lake-X och Skylake-X, vilka ackompanjeras av den nya styrkretsen X299.

I Asus monter visar företaget sin modell Rampage VI Extreme, vilket är flaggskeppsmodellen för de nya processorerna. En av kortets mest utstickande funktioner är stöd för 10 Gigabit Ethernet, samt även stöd för den trådlösa nätverksstandarden 802.11ad.

I övrigt har kortet plats för en U.2-enhet samt tre stycken M.2-enheter, där en av de sistnämnda sitter direkt på moderkortet och övriga två via företagets nya insticksstandard DIMM.2.

Enligt Asus är modellen utformad med vattenkylning i åtanke, där det genom en speciell kontakt är möjligt att få information om flöde, temperatur och potentiella läckor i systemet. Kortet är även bestyckat med vad Asus kallar för LiveDash, vilket är en OLED-panel som kan visa information om systemet, såsom temperatur och fläkthastighet.

I anslutningsväg erbjuds bland annat USB 3.1 Gen 2, samt även USB Type-C, men exakt hur många det rör sig har inte tillkännagivits. Precis som många av företagets övriga modeller är Rampage VI Extreme bestyckat med RGB-belysning, vilken Asus öppnar upp för användare att modifiera via Aura Sync SDK.

Asus Rampage VI Extreme väntas lanseras någon gång under årets tredje kvartal till ännu okänt pris. Detta väntas dock bli av det högre slaget, baserat på företagets tidigare modeller i samma serie.

► Läs alla artiklar från #computex-2017