Sedan lanseringen av Nvidia Geforce GTX 1080 Ti har partnertillverkarna pumpat ut egna modeller på löpande band, vilka sträcker sig till allt från referensmodeller till mer extrema kort med fabriksöverklockning. EVGA hamnar i den senare kategorin när de visar Geforce GTX 1080 Ti Kingpin Edition på Computex 2017.

Modellen ingår i bolagets senaste ICX-koncept som innebär en armé av sensorer på kretskortet. Sett till den sistnämnda handlar det om en ny kylfläns med dubbla lager värmeledningsrör för ytterligare kylförmåga. Utöver det är både rören och kylflänsen kopparpläterad, vilket ska hjälpa till att avleda värmen mer effektivt.

EVGA garanterar även en turbofrekvens på 2 025 MHz direkt ur lådan för varje kort och skulle kortet inte nå nämnda frekvens byter bolaget ut det mot ett nytt utan extra kostnad. Sett till strömförsörjning har bolaget fläskat på ordentligt med 10+3 strömfaser, genom dubbla 8-pins-kontakter placerade i kortets bakkant.

EVGA vill inte avslöja något pris för Geforce GTX 1080 TI Kingpin Edition, men räknar med att få ut kortet i butik någon gång under juli månad.

► Läs alla artiklar från #computex-2017