När det kommer till ultrakompakta chassin är de krympta formfaktorerna SFX och SFX-L populära val gällandes nätaggregat. Denna typ av kompakta enheter har på senare år fått ett betydligt större fotfäste på marknaden, där även modeller i de högre effekt- och verkningsgradsklasserna numera ingår.

På årets Computex-mässa meddelar EVGA att de ger sig in i leken med kompakta nätaggregat. Det rör sig om den nya serien Supernova G3s, vilket är en uppsättning modeller som tagits fram i samarbete med OEM-tillverkaren Superflower. Enheterna följer den förlängda formfaktorn SFX-L med ett djup på 130 mm, vilket tillåter dessa att rymma en fläkt i storleksklassen 120 mm.

Serien kommer inledningsvis att bestå av två modeller i effektklasserna 650 och 750 W – båda helmodulära samt certifierade enligt 80 Plus Gold-standarden. Samtliga enheter kommer även bestyckade med ett valbart semipassivt läge, i vilket fläkten står helt stilla under lägre belastningsgrader.

Massproduktion av Supernova G3s inleds under sommaren och väntas levereras ut på marknaden lagom till årets andra hälft. Prissättningen är i dagsläget okänt.

► Läs alla artiklar från #computex-2017