Under förra året sjösatte EVGA företagets första fullstora chassin i DG-8-serien. Samtliga av dessa var i mastodontklassen med en minst sagt säregen design, där tanken var att sidopanelen skulle agera chassits framdel och peka mot användaren. För att tilltala en bredare publik fortsatte arbetet med ytterligare modeller, vilka under årets Computex-mässa presenteras i form av DG-7-serien.

Det rör sig om totalt fyra miditower-modeller med beteckningarna DG-73, DG-75, DG-76 och DG-77. Samtliga är baserade kring samma stomme, och skiljer sig främst i antalet medföljande fläktar, tillbehör samt de yttre panelerna, där den sistnämnda parametern innebär härdat glas för de dyrare modellerna medan instegsvarianterna får nöja sig med stål- och plastpaneler samt akrylfönster.

Modellernas insida följer de senaste årens chassitrend till punkt och pricka, vilket innebär en öppen layout utan några 5,25-tumsplatser samt en separat bottenmonterad kammare för nätaggregatet. Fokus här ligger på god ventilation, där chassit har stöd för montering av tre 120 mm-fläktar i både framkant och topp, samt ytterligare en 120 mm-variant i bakkant.

Lagringsmonteringen har förpassats till baksidan av moderkortsplåten där det finns för två 3,5"- samt två 2,5"-enheter. Det är även på denna sida som nätaggregatet monteras, vars kablar kan dras via en djupare insänkning i chassits framkant och sedan vidare via en ordentligt skåra som leder till huvudkammaren.

DG-7-serien väntas rullas ut under årets andra hälft. Prissättningen är i dagsläget okänd, men företaget meddelar att de satsar på en konkurrenskraftig sådan.

► Läs alla artiklar från #computex-2017