Sammanfattning

I det stora hela tycker jag att AOC har lyckats bra med Agon AG271UG, men den lämnar inget bestående avtryck. Den är stabilt byggd, är trevlig att titta på och gör allt man förväntar sig. Det den gör sämre är att imponera och blåsa mig av stolen. Den är alldeles lagom, men bra.

Om man ska hitta en kund för Agon AG271UG skulle jag säga att det är en person som inte primärt spelar men vill ha en riktigt trevlig skärm att surfa, redigera bild eller video på hobbynivå och spelar någon gång då och då.

Att spela lite långsammare spel med stora grafiska intryck ser väldigt vackert ut i 4K-upplösning och G-Sync ser till att det flyter så bra det kan när högsta detaljnivåerna trycker ner bildfrekvensen under 60-strecket.

Därmed passar Agon AG271UG mig ganska bra och jag har trivts med att använda den under recensionsperioden. Det jag önskar att den hade haft är, som tidigare nämnt, en ljussensor då jag inte orkar hålla på med menyer för att ställa om ljusstyrkan varje gång solen flyttar sig på andra sidan fönstret.

Med detta sagt tycker jag att det är en trevlig skärm, men lyckas inte riktigt övertyga mig om varför jag ska spendera nästan 8 000 kr för att få en skärm som känns lagom, i den prisklassen förväntar jag mig lite mer.

Fördelar

  • Upplevt god färgåtergivning och bildkvalitet

  • Bra stativ

  • Bra allround-skärm

Nackdelar

  • Högt pris

  • Dåliga förutsättningar för kabeldragning