Under den gångna månaden har rykten florerat kring framtidsplanerna för Ubisofts spelvarumärken. Ett av de varumärken det talats om är Assassin's Creed, där bilder från vad som uppges vara nästa del i serien läckt ut och antytt att spelet får undertiteln Origins.

Nu meddelar spelutvecklaren via Twitter att ett nytt Assassin's Creed avtäcks inom kort. Inget namn för spelet nämns dock i samband med tillkännagivandet. Enligt tidigare uppgifter utspelar sig den nya delen i serien i Egypten och ska fokusera på lönnmördarnas ursprung.

Ubisoft tillkännager även att nästa del i Far Cry-serien, Far Cry 5, är på gång och har lagt upp en forumdel för detta på bolagets officiella spelforum. Inte heller för detta nämns några detaljer, men tidigare läckor talar för att spelet tar plats i vilda västern och lanseras någon gång under november månad senare i år.

Bolaget bekräftar även att racingspelet The Crew får en uppföljare, vilken än så länge omnämns som The Crew 2. Den senaste delen i spelserien släpptes för cirka två år sedan och möttes av blandad kritik och det har sedan dess varit relativt tyst kring spelet.

Alla tre speltitlar ska enligt Ubisoft själva släppas innan april år 2018, men går inte in på några exakta datum för respektive spel. Utvecklarna väntas visa och berätta mer i samband med spelmässan E3 2017.