När Oculus Rift lanserades under förra året kom den utan rörelsekontroller, något som konkurrenten HTC när de släppte Vive. Oculus fick detta vid ett senare tillfälle i form av Oculus Touch och även Playstation VR kan användas tillsammans med rörelsekontrollerna Playstation Move.

Nu meddelar även Microsoft att företagets kommande VR-headset för mixed reality-plattformen för Windows 10. Dessa kommer kunna användas tillsammans med de VR-headset Microsoft utvecklar tillsammans med bland annat Acer, Dell och HP.

Till skillnad från Oculus Touch och HTC Vive krävs inga externa kameror för att läsa av rörelserna, utan detta görs istället av headsetets inbyggda kamera. Utseendet är en blandning av Oculus Touch och HTC Vives rörelsekontroller, med en styrspak och en styrplatta på kontrollernas ovansida.

Kontrollerna är kompatibla med samtliga mixed reality-headset och lanseras i samband med dessa mot slutet av året, både i paket och separat. Paketet med Acers VR-headset och rörelsekontrollerna väntas kosta motsvarande 4 400 kronor inklusive moms.