Slutsats

Detta är en mus av högsta kaliber sett till prestanda vid spelande. Den har fungerat felfritt i alla lägen för min del. Knapparna är varken för lätta eller hårda, de har ingen pre-travel, något som även gäller tum- och DPI-knapparna. Scrollhjulet är det bästa jag varit med om, det är exakt och har inte gjort några felregistreringar under tiden jag använt musen.

Skulle det inte varit för RGB-styrningen och att Roccat verkar ljuga om att det är 16,8 miljoner färger på lysdioden hade musen fått full pott. Som tur är ser jag inte detta som något större hinder, då jag antar att de flesta är ute efter en mus som presterar vid spelande och inte hur den lyser. Oavsett känns det onödigt att marknadsföra något som inte stämmer.

En till sak värd att notera är att sensorn på detta exemplar rasslar när man skakar musen i handen, vilket inte påverkar funktionen men kan anses störande enligt mig.

Med detta sagt skulle jag helhjärtat rekommendera denna mus prestandamässigt, sen om den passar just din hand låter jag vara osagt och rekommenderar att den testas i affär före eventuellt köp.

Som referens kan jag tillägga att jag trivs med formen och min högerhand är drygt 18 cm lång från basen av tummen längst ut till spetsen på långfingret. Några av de möss jag tidigare använt och trivs med är: Zowie EC2, Logitech G303, Logitech G100S, Microsoft WMO samt Cooler Master Mastermouse Pro L.

Fördelar:

  • Sensorn

  • Scrollhjulet

  • Knapparna

  • Låg vikt

Nackdelar:

  • RGB-belysningen är drygt 30 färger i praktiken

  • Styv kabel på grund av sleeving

Pris vid publicering: 699 kr inklusive moms.