Resultat och användning

Jag har använt musen dagligen sedan jag fick hem den och den fungerar utan anmärkning. Trots att utskärningen för tummen inte riktigt sitter perfekt för mig tycker jag att musen känns balanserad och är lätt att kontrollera vid både slösurfande och spelande.

En sak jag märkte är att precis som med min G303 rasslar det om sensorn om man skakar på musen. Detta är ingenting som påverkar funktionen, men det låter inge vidare.

Alla tester nedan är gjorda med 1 000 Hz-uppdateringsfrekvens.

MouseTester

Och nu ett gäng tester med MouseTester-programmet som medlemmen Microe på Overclock.net har gjort. Metoden jag använt mig av är varken vetenskaplig eller exakt, utan vi får helt enkelt nöja oss med att kalla den bro science. Det jag gjorde var att registrera musens rörelser med hjälp av MouseTester genom att dra så snabbt jag kunde åt höger och vänster.

400cpi.png

400 DPI

800cpi.png

800 DPI

3000cpi.png

3000 DPI

6000.png

6000 DPI

12000.png

12 000 DPI

Sensorn svek mig inte ens vid 12 000 DPI, vilket med andra ord är ett felfritt resultat. Jag tror inte att man vid spelande, ens om man anstränger sig, lyckas att få sensorn att fela.

Paint

Då har det blivit dags att visa upp min konstnärliga sida med hjälp av Paint. Skämt åsido, detta test görs för att se om det är någon automatiskt korrigering på rörelserna som görs med musen.

400dpi.jpg

400 DPI

800.jpg

800 DPI

3000.jpg

3000 DPI

6000.jpg

6000 DPI

12000.jpg

12 000 DPI

Precis som med andra möss med hög DPI ser det ut som jitter vid de högre DPI-inställningarna, men jag vet inte om det är jag själv eller just jitter som är orsaken då hastigheten är så otroligt hög att det inte går att styra musen. Ska jag vara helt ärligt förstår jag inte varför det finns DPI-inställningar över 3 000 då precisionen blir så lidande.

Speltest

Efter X antal timmar Counter-Strike: Global Offensive kan jag inte säga annat än att musen presterar, och det med råge. Aldrig har sensorn svikit mig, även scrollhjulet fungerar som den ska och har inte dubbelregistrerat under de timmar jag spelat. Musen känns balanserad och det är lätt att göra stora kontrollerade rörelser utan att tappa precision. Sensorn verkar läsa 1:1 och någon acceleration har jag inte känt av. Det är helt enkelt en spelmus som fungerar precis som den ska.

Slitage

Hur väl den klarar slitage är svårt att säga med tanke på den begränsade tid jag har att utvärdera kvalitén på. Men med tanke på materialvalet känns det inte som att den kommer slitas nämnvärt med tiden. Det värsta som kan hända är nog att lacken börjar släppa från plasten, men utöver det handlar det nog bara om att de ytor som har mest kontakt med fingrar kommer bli blankare med tiden.