Inledning

Med 40 tum och 3 840 × 2 160 pixlar finns möjligheten att visa mycket information i typisk skala om 110 pixlar per tum. Lägg till VA-panelers förmåga att blockera ljus för en bättre svärta, en utökad färgrymd som siktar på DCI-P3-standard samt möjlighet till 10 bitars färgdjup över Displayport; detta kan vara rätt skärm för dig som behöver pixlarna, den stora ytan, färgomfånget och den höga kontrasten.

BDM4037UW_ingang.jpg

Philips slog till 2015 med mastodontmodellen BDM4065UC. En stor och efter omständigheterna milt prissatt 4K UHD-skärm på 40-tums VA-panel. En skärm som passar för att hålla stora mängder information på samma yta. Men som också hade nackdelar i form av PWM-flimmer.

Året därpå blev det 43 tum och IPS-panel och slutsatsen ungefär densamma. Inget flimmer, men kännbara brister i rörelse där skärmen med cirka två sekunders regelbundenhet hoppade över en bildruta.

För 2017 finns efterföljaren ute och denna gång kliver Philips tillbaka till 40-tums VA-panel med mild och så gott som obetydlig 3000R-välvning av panelen, samt en flimmerfri belysning. Frågan vi ska svara på är hur Philips denna gång håller rörelserna i schack med BDM4037UW?