Synology DS916+

Specifikationer

profil.jpg

Egenskap

Värde

Processor

Intel Pentium N3710 1,6 GHz
(Burst: 2,56 GHz)

Processorkärnor

4

Minne

8 GB DDR3

Hårddiskplatser

4 st. 3,5" SATA 6,0 Gbps

Fläkt

2 x 90 mm

Fläktkontroller

Tre lägen: tyst läge, kylning och full hastighet.

Anslutningar

3 st. USB 3.0
1 st eSATA
2 st. Gigabit Ethernet

Högsta upplösning vid transkodning

3 840 x 2 160 pixlar vid 30 FPS

Mått

165 x 203 x 233 mm

Pris

IMG_20170422_171815.jpg
disk öppen front.jpg

Bland anslutningarna finns det en eSata som kan användas för antingen externa hårddiskar eller en expansionslåda. Genom att använda en expansionslåda finns det möjlighet att öka antalet hårddiskplatser utan att behöva köpa en helt ny enhet. En begränsning är dock att enbart Synologys egna expansionslådor stöds, vilket gör användningsområdet lite smalare.

Denna typ av anslutning går dock inte att använda för att öka hastigheten mellan NAS-enheten och en ansluten dator, då portarna arbetar i ett så kallat värd/klient-förhållande.

Den externa hårddisken agerar som en typisk klient som tar emot kommandon från värden, där den senare är samma sorts enheter som sitter i en vanlig dator och i just DS916+. Detta innebär att NAS-enheten inte kan kopplas in till en dator via eSata-anslutningen.

Installation

vagga bakre fokus.jpg
vagga m disk liten.jpg

Att installera hårddiskar i Diskstation DS916+ är en ren fröjd, enheten är utrustad med snabbfästen som känns både kvalitativa och självklara i sitt utförande. Upplevelsen förstärks ytterligare när jag ser rejäla gummibussningar mellan låsskruvarna och hårddisken.

Visserligen är det plast som används, men materialet känns ändå rejält och förmodligen är det inte något som kommer ge vika i första taget.