Sammanfattning och slutsats

Adata Ultimate SU900 är en kompetent SATA-enhet som levererar solid prestanda. Samtidigt kan jag inte hävda att resultatet har varit speciellt överväldigandet.

Med facit i hand kan jag helt klart trycka på att det i dagsläget inte så ofta är enheterna i sig som är begränsningarna utan gränssnittet. Tre separata konfigurationer varav två identiska i Raid 0 levererar snudd på identiska siffror i de flesta testerna.

Adata SU900 17 sammanfattning.jpg

Jag har testat enheten under tung belastning men hur långlivad och uthållig enheten är kan jag inte kommentera. NAND och flashminne går förr eller senare sönder, nu är Adata Ultimate SU900 visserligen tillverkade i något tåligare 3D-Nand men dess framtida bortgång är likt alla SSD-enheter garanterad.

Fem års garanti och solid prestanda sätter Adata SU900 på kollisionskurs med flera andra påkostade mellanklassenheter, kanske den mest kända som är Samsung 850 Evo. Som många andra gånger när det kommer till just lagring skulle jag hävda att segern till slut faller på den enhet i arenan som levererar mest för prislappen.

Hittar du en Adata Ultimate SU900 för bra pris så kommer du absolut bli nöjd, men det är en tuff marknad och då prislappen är något högre än konkurrenterna uteblir en rekommendation från mig.

Fördelar

  • Bra prestanda och låg accesstid

  • SLC-Cache

  • 3D-NAND och MLC talar för god tålighet

  • Fem års garanti

Nackdelar

  • Högt pris

Lägsta pris vid publicering: Ca 1 300 kronor