Dator- och komponentåterförsäljaren Alina Systems har länge dragits med ekonomiska problem, vilket bland annat ledde till att företaget tvingades ansöka om företagsrekonstruktion. Detta löste dock inte problemen, vilka till slut blev så allvarliga att bolaget ansökte om konkurs.

Nu meddelar dock bolaget att konkursen inte blir av. Detta då en grupp tidigare anställda gått ihop för att köpa upp konkursboet och därmed kunna fortsätta driva verksamheten. Tanken är att verksamheten ska fortsätta utveckla sitt utbud av service och tjänster för privatpersoner och företag, istället för att vara helt beroende av försäljningen av datorer och hårdvara.

Jag är glad över att kunna meddela våra kunder att samtliga Alinas berörda butiker kommer finnas kvar med samma personal och lokaler i de städer vi är verksamma i. Nu med en ny och laddad ledning har vi möjligheter att erbjuda ännu bättre service och närvaro hos våra kunder.

Detta innebär att samtliga butiker kommer finnas kvar och all personal behåller sina jobb. Butikerna ska hålla öppet som vanligt och ambitionen är att kunderna inte ska påverkas av konkursen på något sätt.