Under förra året lanserade Nintendo NES Classic Mini, en nedkrympt version av företagets klassiska spelkonsol som kom med ett flertal förinstallerade speltitlar. Efterfrågan för konsolen var stor, vilket gjorde att många kunder blev utan vid lanseringen. Efter en längre tids rykten och besked fram och tillbaka meddelade till slut Nintendo att de upphör med tillverkningen av NES Classic Mini.

Beslutet kom som en chock för många, då alla som beställt ännu inte fått lägga vantarna på den komprimerade varianten. Nu rapporterar Eurogamer att Nintendo valde att göra detta då de planerar att släppa en liknande version av företagets spelkonsol SNES.

Enligt Eurogamer har utvecklingen av SNES Mini redan påbörjats och lanseringen väntas ske lagom till julhandeln i år. De rapporterar även att utformningen för denna kommer vara densamma som för NES Mini, där spel kommer förinstallerade på konsolen och inte kommer gå att utöka.

Huruvida detta stämmer eller inte är ännu inte känt då Nintendo valt att inte kommentera uppgifterna. Eurogamer har dock tidigare rapporterat om kommande Nintendo-produkter, där mycket visat sig stämma i efterhand. En av dessa är Nintendo Switch, där Eurogamer gick ut med uppgifter om denna mer än ett halvår innan lanseringen.